CategoriesПолезно

5 доказани метода за по-дълги мигли, според дерматолозите

Ако сте опитали почти всичко , за да получите по-дълги мигли, знайте, че не сте сами – защото и ние сме. И ние знаем от първа ръка колко разочароващо може да бъде да не видите резултатите, които искате – дори след като опитате всяка бабини рецепти.

Разбира се, има тонове от тези „рецепти“, които циркулират онлайн, като използването на лимонов сок (ооо), покриване на миглите си с вазелин и „масажиране“ на линията на миглите. Работата е там, че тези методи не са доказано ефективни – и всъщност могат да навредят на зоната около очите и линията на миглите в процеса. По-добре е да се придържате към това, което препоръчват експертите, и това, което е доказано, че действително работи . Вече сме прекарали достатъчно миглите си, нека бъдем честни. Ето защо говорихме с професионалистите, за да разберем какво всъщност може да ви даде по-дълги мигли – за щастие, поставянето на лимонов сок близо до окото ви не е в списъка.

  1. Предотватете накъсването на миглите с правилно почистване на грим

Когато се опитвате да нараснете миглите си, най-доброто нещо, което можете да направите, е да ги облекчите. Изберете нежно средство за отстраняване на грим и изберете спирала , която лесно се отмива. Колкото и хубави да са водоустойчивите формули за някои случаи, процесът на премахване не е страхотен за тях.

Също така: Отдръпнете се от машината за извиване на мигли. „Бих препоръчал да избягвате използването на машина за извиване на мигли, която може да увреди естествените ви мигли, докато растат отново“, казва Стар. Тя също така предлага да миете миглите си редовно, за да избегнете счупване, и да приемате биотинови добавки за добра мярка.

Друго нещо, което трябва да избягвате? Лепила за мигли. (Болката, която изпитвате, когато свалите фалшификатите си след нощно излизане, е реална и лепилото всъщност може да причини дълготрайни щети на миглите ви. 1 ) По същество всяко от тези „бързи поправки“ не е добро за здраве на вашите естествени мигли в дългосрочен план.

       2. Пробвали ли сте серум за мигли? Наистина работи!

На пазара има тонове серуми за растеж на мигли с доказана ефективност. „Активната съставка в [много серуми като] Bonilash е биматопрост, който е доказано в клинични проучвания, че прави миглите по-дълги, по-дебели и по-тъмни“, казва Кинг. „Той работи, като удължава времето, през което фоликулът остава във фазата на растеж.“

Bonilash обикновено е известен като „златен стандарт“ според много професионалисти и както споменава Кинг, е доказано ефективен. 2 Все пак е важно първо да говорите с дерматолог и да си направите проучване, преди да изберете този за вас.

„Рекламират се редица козметични продукти без рецепта за увеличаване на дължината, пълнотата и/или тъмнината на миглите“, казва Кинг. „Тези продукти съдържат различни съставки като „собствени пептиди“, естествени екстракти и витамини, но тъй като технически са „козметика“, тяхната ефикасност не е оценена критично и тяхната безопасност не е напълно проучена.“

Така че, важно е да се отбележи, че някои от серумите за мигли OTC на пазара не са оценени критично или напълно проучени. „Механизмите, чрез които те могат да повлияят на растежа на миглите, са до голяма степен неизвестни и недоказани“, казва тя. „Тези продукти също се различават по качество и изчерпателност на обучението на потребителите относно правилната употреба.“

Стар се съгласява, че е важно да направите вашето проучване кои серуми за мигли са всъщност ефективни – и най-важното, безопасни за зоната ви около очите. „Много продукти за мигли на пазара съдържат вредни съставки, които могат да доведат до трайни увреждания“, казва тя. „Въпреки че можете да имате невероятни резултати, когато ги използвате, веднага щом спрете, това може да доведе до падане или отслабване на естествените ви мигли или други вредни, дългосрочни странични ефекти.

Ето защо отново е важно да говорите с вашия дерматолог, за да намерите такъв, който ще ви даде най-добрите резултати – не само засега , но и в бъдеще. „Намерете естествен, безопасен серум, който обичате, и го нанасяйте два пъти на ден с чиста четка. (Bonilash, например, предоставя апликаторни четки за еднократна употреба, предназначени да сведат до минимум риска от бактериално или гъбично замърсяване или инфекция.)

        3. Опитайте кокосово или рициново масло

Ако сте уморени от серуми за мигли, искате да избегнете химикали или сте изпитали дразнене, докато ги използвате, има някои естествени методи „Направи си сам“, които може да си струва да опитате.

„Няма никакви реални данни, които да подкрепят ефикасността на рициново масло или кокосово масло за растежа на миглите, но мисля, че хидратиращите свойства на тези масла могат да бъдат полезни, ако миглите ви станат крехки и счупени поради използването на спирала, лепила за мигли и устройства за извиване „, казва Кинг.

И макар да няма преки научни доказателства, че рициновото масло директно стимулира растежа на миглите, по-специално, то може да има някои ползи за косата ви (и за миглите ви, като разширение). „Той изобщо няма да увреди косата ви и всъщност може да осигури известно състояние, което подобрява гъвкавостта на влакното на косата“, казва Кинг.

       4. Използвай изкуствени мигли за незабавен ефект

Когато всичко друго се провали, няма нищо лошо в това да си направите удължаване на мигли , които са полупостоянни влакна, прикрепени към естествените ви мигли (с помощта на вещество, подобно на лепило), за да изглеждат по-пълни, по-дълги и по-тъмни.

Всъщност, когато се прилагат правилно, те са напълно великолепни и изглеждат естествено (благодарение на висококачествените влакна, които варират между синтетични, коприна или норка) и дори можете да персонализирате външния си вид с различни нюанси, дължини и къдрици модели. Просто не опитвайте това у дома (дях) – за това ще трябва да отидете при професионалист.

„Направете своето проучване, уверете се, че виждате някой, който е високо обучен и опитен в миглите“, съветва Стар. Те са безболезнени, практически водоустойчиви и обикновено безопасни, когато се прилагат правилно; обаче, както беше споменато по-горе, те могат да раздразнят очите и миглите, особено когато се прилагат неправилно.

         5. Lash Lift прави чудеса

Другa идея, което можете да пробвате, е повдигане на мигли, което използва химически разтвор за извиване на миглите от основата до върха. (Така че, да, можете официално да оставите за около месец извивачката за мигли.) Резултатите са супер, ако преди това направите курс от 12 седмици със серум за мигли.

Имайте предвид, че процесът обикновено започва с боядисване и вашият специалист по мигли може да определи, че миглите ви вече са твърде къси, повредени или слаби за къдрене на мигли. (Подобно на косата на главата ви, имате нужда от достатъчно за оформяне.)