CategoriesПолезно

Работят ли наистина серумите за мигли?

Серумът за растеж на мигли е от онези козметични продукти, които изглеждат твърде хубави, за да са истина. Възможно ли е наистина миглите ви да станат по-плътни и по-дълги, премахвайки нуждата ви от временни опции като удължаване косъм по косъм, спирала и изкуствени мигли?

Напоследък в магазините има истински бум на серуми за растеж на мигли, които обещават да заздравят и издължат малките косъмчета по клепачите ви. Вероятно сте виждали и снимки „преди и след” на жени, които се хвалят с пищни мигли. Но наистина ли тези серуми работят? И ако да, то как да изберем? Както при всеки друг бюти продукт, който нанасяме на лицето и тялото си, трябва да гледаме съдържанието.

Миглите, също като косата, са изградени от протеин ( над 90%, ако трябва да бъдем точни). Това е мястото, където аминокиселините влизат в игра. Не само, че аминокиселините са градивните елементи на протеина (и вашите мигли), но също така подхранват и възстановяват щетите. Ето защо те са основната съставка в толкова много формули за подобряване на миглите.

Биотин пък е най-често срещаната активна съставка в серумите за растеж на мигли, които често се предлагат на пазара. По своята същност биотинът е витамин В и колкото и да е страхотен, неговата функция е да укрепи кератина, възстановявайки косъма.

Революционната съставка, която обаче е доказала своята ефективност във времето, що се отнася до растежа на миглите, е биматопрост. Тя е и основното активно вещество на серума за мигли Bonilash. Любопитен факт е, че тази съставка отдавна се използва широко в медицинските препарати за лечение на глаукома, тъй като намалява натиска върху окото. Пациентите забелязват, че един от „страничните ефекти” от употребата на биматопрост са по-дългите и гъсти мигли. И така са открити козметичните ползи.

Биматопростът действа директно на корените на миглите, активирайки неговия растеж, удължавайки живота на миглата и стимулирайки образуването на нови мигли. Внимателно подбраните съставки на серума Bonilash заздравяват корена на миглите и засилват синтеза на кератиноцидите в корена, като така спомагат за подобряване на вида и състоянието на миглите, засилването на растежа и сгъстяването им и за удебеляване на косъма. Другите съставки, които намират място в серума, са:

Урея – спомага за хидратацията и витализирането на миглите

Биотин – всеизвестен с подхранването и възстановяването на косъма

Пантенол – успокояващо действие

 

 

Употребата на Bonilash е лесна и удобна. С приятна и лека текстура, серумът се разнася лесно по косъма на миглите и попива добре. Нанася се вечер, след махане на грима, на чисти и сухи клепачи, по дължината на горните мигли. Положителните резултати, получени от изпитването на серума Bonilash, бяха потвърдени от клинични изследвания и от мнението на специалисти в областта на дерматологията и офталмологията.