CategoriesПолезно

Как да се грижим ефективно за миглите си

Миглите, макар и малки, са от изключително значение, тъй като действат като защитни завеси и предотвратяват навлизането на микро прашинки, пот и мръсотия в очите. Освен това, са изключително важни за външния вид, което обяснява защо през годините жените са експериментирали с различни техники, за да имат възможно най-изразителни мигли – било то боядисване, спирала, лифтинг или удължаване.

С навлизането на професионалните услуги за красота, сякаш забравихме как сами да се грижим за миглите си и как можем да им покажем малко любов. Основната грижа за малките косъмчета е толкова важна, колкото и ежедневната ви грижа за косата. Ето няколко начина да поддържате миглите си в максимално добро здраве и вид.

1.Премахвайте грима си двуфазно
Прибирате се и нямате търпение да скочите в топлото легло? След дълъг ден разбираме, че искате да премахнете грима възможно най-бързо – с кърпички или мицеларна вода. Търкането върху миглите обаче ще доведе до раздразнение и издърпване на поне няколко косъмчета. Затова най-добре заложете на двуфазно почистване – първо с олио, което да разтвори нежно спиралата, а след това с гел за лице, който да отмие всички замърсявания.

2. Избягвайте мощни душове
Налягането на водата не е за подценяване, още повече, ако тя е топла. Парата от температурата може да доведе до раздразнения, зачервявания в областта на очите и дехидратация на цялото лице.

3. Заложете на копринена или сатенена калъфка
Всички сме чували как една копринена калъфка за възглавница може да помогне за намаляване на бръчките, пъпките и цъфтежите по косата. Но познайте какво? Калъфката има значение и за миглите! Памучните калъфки могат да причинят изсушаване и „намачкване” на косъмчетата, което пък на свой ред ще доведе до преждевременна загуба на скъпоценни мигли.

4.Погледнете внимателно съставките на околоочната грижа
Най-добре е кремовете, серумите и останалите продукти за очи да са с възможно най-хубави и естествени съставки. Много жени са алергични към латекса, който пък присъства в много лепила за мигли.

5. Заложете на самостоятелна грижа за миглите
Ако искате красиви, гъсти и дълги мигли, то трябва да помислите за адекватна грижа, предназначена специално за нуждите на тези малки косъмчета.

Серумът за мигли Bonilash съдържа биматопрост– ефикасен стимулатор на растежа; урея, която спомага за хидратацията и витализирането на миглите; глицерин, който естествено овлажнява косъма на миглите; копринен протеин, който придава естествен блясък на косъма; биотин, който е всеизвестен с подхранването и възстановяването на косъма и пантенол, познат заради успокояващото си действие.